Gerek global ve gerekse yerel ekonomik konjonktürün doğurduğu dalgalanmalar, para ve döviz piyasalarındaki değişimlerin etkileriyle , sektörel farklılıklar da göstererek reel sektör oyuncularını olumsuz etkileyebilmektedir.
Bu tür dönemlerde krediye erişim imkanları daralabildiği gibi, işletmenin nakit akışına uygun vadelerde olmasa da, alınmış kredilerin işletmenin fon yaratma gücü – borç ödeme imkanlarıyla uyumlu şekilde yapılandırılmasında muhtelif güçlükler yaşanabilmektedir.
İlave kredi kullanımında olduğu gibi, alınmış bir kredinin geri ödeme koşullarında işletmenin faaliyetini sürdürmesi esas olacak şekilde yapılandırılmasındaki temel kriter ; konjonktüre göre makul fiyat ve vadeler içinde , işletmenin oluşturacağı borç ödeme gücü ve gerekli durumlara ilave sermaye enjeksiyonunun planlanması olacaktır.
Bu sorunların çözümlerine ilişkin olarak, temerrüt koşulları oluşmadan önce girişimlerde bulunulmaması durumunda , ilerleyen süreçler nakit ihtiyacını artırmakta ve kısa vadede önemli nakit akışı sorunlarına sebep olmaktadır.
İşletmelerde nakit akışı sorunu, karsızlık – verimsizlik – yüksek borçluluk gibi temel sorunların yanında çok daha kısa vadeli olumsuzluk yayan bir sorundur. İnsanoğlu ile benzetme yaparsak , nakit akış bozukluğu; açlık – susuzluk yanında nefessiz kalmak gibi etki yapar, bu nedenle de ihmal etmeye gelmez, telafisi imkansız hasarlar bırakabilme riski yaşatır.
Sektördeki edinmiş olduğumuz tecrübemiz ile şirketlerin mevcut ve geçmiş finansal durumu analiz edilmekte, sektörel konumlandırması yapılmaktadır. Mevcut durum ortaya konulduktan sonra oluşturulan iş planları dâhilinde yapılandırma senaryoları modellenerek finansal kurumlarla yeniden yapılandırma alternatiflerinin görüşülmesi, iş-hareket planlarının oluşturulması, ticari şartların ve teminat yapılarının müzakeresi konularında şirketlere destek ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Bu kapsamda,
· Bir yandan firmanın borç ödeme gücünü geliştirecek nakit & fon akımlarını , diğer yandan faaliyet hacmini geliştirip , maliyet düşürücü tedbirleri alırken, bir yandan da varlık satıp & borç azaltacak tedbirleri ve lazımsa sermaye enjeksiyon terminlerini belirlemek.
· Bütün bunları tüm kreditörlerin birlikte dizayn edebileceği bir standarda indirgemek,
· Bankacılık mevzuatı ile Borçlar kanunu – icra iflas kanunu hükümlerine uyarlamak
hizmetlerimiz arasındadır.
Firmayı analiz ettikten sonra gereken uygulanabilir en doğru çözüme ulaşmak için; (i)Yapılandırma/Finansal Yeniden Yapılandırma,(ii) Konkordato ve (iii) Banka İletişimi seçeneklerinde danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Finansal kuruluşlarımızın solo veya birlikte olacak şekilde , FYYS kapsamında yada geleneksel yapılandırma yöntemlerine göre finansal ve/veya operasyonel yapılandırmaya tabi tuttuğu işletmeler için de, yapılandırma koşullarına uygun gelişimlerin sağlanıp – sağlanmadığına dair gelişim izleme raporlama hizmeti de verilmektedir.
Telif Hakkı © 2021 Optimum Danışmanlık - Tüm Hakları Saklıdır.