Hizmetimiz, “Değişimin ne zaman gerekli olduğu sorusuna verilecek en iyi yanıt, gerekli hale gelmedendir...” sözünden yola çıkarak tasarlanmıştır. Çünkü “değişim” gerekli hale geldiğinde ya çok zaman kaybedilmiş ya da telafisi imkansız kayıplar yaşanmıştır demektir.
Değişim içerik ve süreçlerini, şirketin kültürü ve geleneği ile uyumlu bir şekilde yönetmek için, hem üst yönetimi hem şirketin tüm çalışanlarını buna ikna ederek bir çerçevenin belirlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.
Değişim ve dönüşüm yönetimindeki temel vizyonumuz; kaynak & kullanım analizlerine göre karlılık ve verimliliği iyileştirmeye açık olan şirketlerin;
· Mümkünse finansal açıdan sıkıntıya düşmeden önceki aşamada,
· Gecikilmişse dahi, alınacak önlemlerle sağlanacak değişim & dönüşüm sonucunda,
fon yaratma kapasitelerini geliştirmek ve borç ödeme güçlerini arttırabilmek amacıyla, gereken her türlü finansal ve operasyonel yapılandırma tedbirlerinin belirlenmesi ve sermayedarın mutabakatıyla uygulamaya alınmasıdır.
Değişim Yönetimi,
Özkaynaklar ve borçlanma yapısı bozulduğu için, nakit girişleri nakit çıkışlarını karşılamakta yetersiz kalan ve bu nedenle de finansal optimizasyondan uzaklaşmış olan veya henüz oluşmamakla birlikte finansal akışı bozulma eğiliminde olan işletmelerin;
· Finansal akışlarının bozulmasının, işletmelerin yükümlülüklerini yerine getirememe aşamasına ulaşma veya yaklaşmasına neden olan sorunların belirlenmesi
· Bu sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi,
· İşletmelerin mali açıdan performanslarının geliştirilmesi,
· Verimlilik ve karlılık rasyolarını iyileştirerek, borç ödeme güçlerinin arttırılması yoluyla,
ihtiyaç duydukları “finansal ve operasyonel yapılandırma enstrümanlarıyla, değişim & dönüşüm” eylem planları oluşturmak ve uygulamak olarak özetlenebilir.
Bu amaçla; şirketlerin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerin (SWOT analizi) sektörel özellikler ile birlikte firma özelindeki iyileştirilmeye muhtaç hususlar belirlenerek, hızlı kazanımlar – kısa & orta & uzun vadeli aksiyon planları oluşturulmalıdır.
Dönüşüm Yönetimi
Yapılan tespitler sonrasında Dönüşüm Yönetiminin takip eden aşamasında şirket için detaylı bir “iş planı” oluşturulur. İş planında asgari olarak; sürdürülebilir karlılık içinde gelişme planına dayalı tedarik& üretim & pazarlama planları,
· Operasyonel maliyetlerin etkin yönetimini sağlayacak gider bütçeleri
· İşletme ve faaliyet gösterilen sektör ile uyumlu ve doğru finansman modeli,
· Etkin nakit akışı kontrolleri ile vade ve likidite riski yönetimi,
· Karlılık ve verimlilik yönetimi,
· Etkin risk yönetimi,
gibi gelişimi ve iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonlar bulunacaktır.
Değişimi başarı ile planlayarak uygulamak ve dönüşümün sürdürülebilirliğini sağlamak; sadece değişim ihtiyacının farkına varılması ile değil, bunu bir süreç yönetimi olarak ele alıp, uygulamada bu kriteri her daim göz önünde bulundurmaktan geçer.
Telif Hakkı © 2021 Optimum Danışmanlık - Tüm Hakları Saklıdır.